Het Keurmerk Trouwen van Le Mariage - Nederlandse TrouwBranche Organisatie

Verlovingsringen van Le Mariage

Dé dag, dé jurk, dé locatie en natuurlijk dé droomringen. Het begint allemaal bij dat ene moment. Het aanzoek! Bij Le Mariage hebben we die ene, prachtige verlovingsring die jullie zoeken!

bekijk hieronder onze collectie verlovingsringen

verlovingsringen van merk Breuning
verlovingsringen van merk Edeldesign
verlovingsringen van merk Gerstner
Verlovingsringen van merk Pas Diamonds
verlovingsringen van merk Saint Maurice

Wil je onze hele collectie verlovingsringen zien?

Maak een afspraak

Merk Breuning

De pre-wedding collectie van Breuning is zeer uitgebreid. Zo zijn er de klassieke solitairs maar ook de zeer strak vormgegeven en meerkleurige aanzoeksringen die door de strakke vormgeving uitermate geschikt zijn om samen met een trouwring te dragen.

 

Op 3 juni 2016 getrouwd, dus nu mogen we dagelijks genieten van de prachtige ringen die Amber voor ons heeft samengesteld! We zijn heel fijn en leuk geholpen bij Le Mariage. Amber neemt alle tijd voor je, en alles is mogelijk. Het assortiment is heel groot, als die ene ring er toch niet bij zit dan is alles ook op maat te maken. En dat allemaal in een knusse, huiselijke winkel waar je graag een tweede kopje koffie neemt. We kwamen hier via vrienden en hebben de volgende ook al doorgestuurd. Le Mariage raden we graag bij iedereen aan!

Merk Edeldesign

Net als bij de trouwringen zijn ook de verlovingsringen van Edeldesign hoogstandjes op gebied van kwaliteit en design. Dit Nederlandse atelier maakt gebruik van bijzondere combinaties, kleur stenen maar ook veel witte diamant dus wat je ook zoekt, klassiek of heel modern, veel stenen of eenvoud.. Edeldesign heeft het!

Wil je onze collectie met eigen ogen zien?

Kom langs in één van onze winkels

Merk Gerstner

Net als bij de trouwringen van Gerstner geldt ook bij de verlovingsringen de slogan "De ring voor het leven". De Duitse kwaliteit, vooruitstrevende techniek en vakmanschap maken elke verlovingsring van dit bekende merk tot een waar kwalitatief kunststuk.

Merk Pas Diamonds

Pas Diamonds is een topmerk van Nederlandse bodem en al ruim 40 jaar een begrip op het gebied van diamanten sieraden. De collectie van Pas Diamonds is zeer uitgebreid, en bestaat naast compleet gezette artikelen ook uit een ruime collectie monturen. Het bedrijf heeft zijn eigen atelier waar de verlovingsringen door uiterst bekwame goudsmeden en diamantzetters worden vervaardigd.

Merk Saint Maurice

Saint Maurice staat bekend om zijn brede collectie collectie trouwringen maar ook om de grote collectie prachtige verlovingsringen. De prijs kwaliteitsverhouding van dit merk is zeer goed en voor elk budget is een prachtige, verfijnde verlovingsring te vinden.

Waar het allemaal begint...

Je hebt besloten de liefde van je leven ten huwelijk te vragen. Je gaat er iets speciaals van maken en hebt misschien al plannen hoe, waar en wanneer je op de knieën gaat. Dat het speciaal gaat worden is zeker, het wordt immers een moment dat jullie de rest van jullie leven niet vergeten!

Het is wat ouderwets, maar volgens de etiquette vraag je uit respect eerst toestemming aan je toekomstige schoonvader. Je legt hem uit waarom je dit aanzoek wilt doen en belooft hiermee eigenlijk de zorg en bescherming van de vader over te nemen. Het is in deze tijd niet meer heel gebruikelijk, maar o zo romantisch!

Nu kan de zoektocht naar de perfecte verlovingsring beginnen. Er is zo ontzettend veel keuze. Het is daarom belangrijk om te weten welke kleur je aanstaande het liefste draagt. Kies je voor het chique witgoud, het exclusieve platina of juist voor geel- , rosé- of bi-colorgoud (tweekleurig)? En gaat de voorkeur uit naar een klassieke solitair of juist naar een moderne variant? Bij je zoektocht kun je ook een goede vriendin of zus inschakelen. Soms is het fijn om met iemand te kunnen overleggen die ook de smaak van je aanstaande goed kent.

Na het bepalen van de kleur en vorm van de ring volgt de keuze van de steen. Een verlovingsring heeft vaak één of meerdere diamanten.

Diamant heeft een mystiek aura dat ongeëvenaard is. Deze mystiek leidde ertoe dat diamant vanaf het allereerste begin geassocieerd is met liefdesverhalen en legenden. Zo werd er verteld dat de pijlen van Cupido diamanten punten hadden. Vandaag de dag is diamant nog steeds het meest ultieme symbool van romantiek dat we kennen.

Kies de perfecte verlovingsring.
 

Een korte toelichting...

De 4 voornaamste eigenschappen die de kwaliteit en prijs van een diamant bepalen zijn de 4 C´s , hetgeen verwijst naar de beginletter voor de Engelse termen voor deze 4 eigenschappen, cut, colour, clarity en carat.

Het slijpsel of de slijpkwaliteit van de diamant heeft de grootste invloed op de uitstraling en waarde van de diamant. Een diamant die op de perfecte manier geslepen is, zal al het licht dat invalt weerkaatsen op de steen waardoor de diamant het meeste tot zijn recht komt en het meest zal glinsteren en schitteren.

Soms kan er verwarring ontstaan over wat slijpsel is en wat slijpkwaliteit. Met de slijpvorm wordt verwezen naar de vorm waarin de diamant geslepen is en het slijpsel verwijst naar de precisie waarmee de diamantslijper de diamant heeft geslepen.

Kleurloze diamanten zijn het meest waardevol omdat zij het meeste licht weerkaatsen. Diamanten die niet helemaal wit zijn, absorberen een deel van het invallende licht waardoor zij minder glinsteren en schitteren. Een kleurloze steen ligt in waarde dan ook vele malen hoger dan een getinte steen.
Tijdens het vormingsproces van de diamant ontstaan vaak interne onzuiverheden, ook wel insluitsels genoemd. Insluitsels kunnen het licht tegenhouden waardoor de weerkaatsing minder wordt. Diamanten met een hogere zuiverheid glinsteren en schitteren meer. Daarom zijn zij ook meer gewenst en waardevoller.
Een karaat is een gewichtsaanduiding voor een diamant. Het gewicht wordt vaak aangegeven in puntjes, zodat bv een karaat gelijk staat aan 100 puntjes. Grote diamanten worden minder vaak gevonden en daardoor neemt de prijs ook astronomisch toe.
Modellen:
In deze setting worden de diamanten in één continue lijn gezet. De steentjes worden vaak via een rail of pavé zetting geplaatst. Deze ring is zeer populair omdat hij symbool staat voor de eeuwige en nooit eindigende liefde . Deze ring wordt ook vaak als trouwring gedragen.
Naast de centrale grote steen worden meerdere zijstenen geplaatst. De zijstenen accentueren de middensteen waardoor de ring nog meer uitstraling krijgt. De zijsteentjes kunnen op verschillende manieren worden gezet.
Hierbij wordt de diamant ingeklemd tussen de ring. De steen wordt op zijn plek gehouden door middel van hele kleine gleufjes die in de uiteinden van de ring zijn gefreesd. Het voordeel is hier dat de nadruk wél op de steen ligt maar dat er niets uitsteekt. Deze zetting is alleen geschikt voor zeer harde edelstenen, zoals diamant.

Een entourage ring heeft een slanke band waarin centraal een grotere edelsteen is gezet die omringd wordt door kleinere geslepen edelsteentjes. De styling van een entourage ring is vaak heel luxueus en elegant. Vaak is de middensteen een saffier die omringd is door briljant geslepen diamanten. De meest bekende entourage ring behoorde toe aan lady Di (inmiddels gedragen door Kate) een blauwe saffier omringd door kleine briljant geslepen diamanten.

Dit is natuurlijk slechts een greep uit de mogelijkheden want ook hier is weer alles mogelijk. Ook een eigen ontwerp kan gemaakt worden door één van onze goudsmeden.

Heb je eigen ideeën of vragen? Maak een afspraak of kom vrijblijvend langs. Samen gaan we op zoek naar dé ring die past bij de liefde van jouw leven!

Twijfel dus niet langer maar zeg JA tegen een verlovingsring van Le Mariage!

Samen met Tonny hebben we onze trouwring ontworpen. Er werd passend advies gegeven waarbij rekening gehouden werd met onze wensen. Het resultaat twee persoonlijk en prachtige trouwringen.

Wil je onze hele collectie verlovingsringen zien?

Maak een afspraak