Het Keurmerk Trouwen van Le Mariage - Nederlandse TrouwBranche Organisatie

Le Mariage op Trouwplannen.nl

Le Mariage op Trouwplannen.nl

Aan welke hand draag je de trouwring?

Het is een veel gestelde vraag.. draag ik de trouwring rechts of links? Het is natuurlijk helemaal je eigen keuze! Maar kom je er niet uit, dan zijn hier wat tips waar je naar kunt kijken!

Geloof

Als eerste kan het geloofsafhankelijk zijn aan welke hand je de trouwring draagt. Katholieken horen namelijk de trouwring links te dragen. Protestanten zouden hem daarentegen rechts behoren te dragen.

Je hart

Volgens een oude mythe hoor je de trouwring aan de linkerhand te dragen. De ringvinger van je linkerhand zou namelijk in verbinding staan met je hart.

Praktisch

Je kunt natuurlijk ook altijd kijken wat het meest praktisch is. Schrijf je met rechts, draag hem dan links. Werk je in de horeca, draag hem dan rechts.

Trouwringen regels

Uiteindelijk is het natuurlijk jouw keuze! We hebben via de Facebookpagina Trouwplannen onderzocht wat het meeste voorkomt en dat is toch echt met ruim 63% de rechterhand!

Kan je niet wachten om jullie trouwringen uit te zoeken? Le Mariage heeft vijf vestigingen verspreid door Nederland, waardoor je er altijd bij terecht kan voor het beste advies en de mooiste ringen. Je vindt Le Mariage in Rotterdam, Alkmaar, Haarlem, Den Haag en Roosendaal.

Trouwringen regels
Ga terug
  • 29-11-16