Het Keurmerk Trouwen van Le Mariage - Nederlandse TrouwBranche Organisatie

MOKUME GANE TROUW- EN VERLOVINGSRINGEN

Wat is Mokume Gane ?

Wat is Mokume Gane?

Mokume-gane is een eeuwenoude Japanse edelsmeedkunst waarbij unieke, houtnerfachtige patronen worden gecreëerd met diverse lagen edelmetalen. Mokume gane dankt haar naam aan haar uiterlijk: mokume betekent houtnerf en gane metaal. Het is een techniek die niet vaak in de edelsmeedkunst wordt toegepast omdat het erg arbeidsintensief en moeilijk is.

Om onze slogan Wat je ook vraagt, the answer is YES kracht bij te zetten,
zijn wij op zoek gegaan naar een edelsmid die deze unieke smeedkunst tot in perfectie beheerst en tóch betaalbaar is. En dat is gelukt...

Met trots verkopen wij - als exclusieve dealer voor de Benelux - Mokume Gane trouw- en verlovingsringen die in Japan worden gemaakt door niemand minder dan Jaume Labró, de absolute meester op dit gebied.

Mokume Gane trouwringen kopen?

Neem contact op!

Hoe wordt Mokume Gane gemaakt?

Bij mokume-gane worden unieke patronen gecreëerd door fusie en binding van verschillende edelmetalen zonder één druppel soldeer. Kort gezegd komt het erop neer dat de metalen over elkaar heen worden gelegd en vervolgens - met behulp van warmte, druk, smeden en etsen - samengevoegd tot houtnerfachtige wervelingen en patronen. Een zeer lastig en tijdrovend proces, waarbij het aankomt op het vakmanschap en de creativiteit van de edelsmid. Er zijn wereldwijd maar weinig edelsmeden die deze techniek beheersen - en Jaume Labró behoort tot de allerbesten in zijn vak. Als enige ter wereld kan hij ook Mokume Gane met platina creëren: Royal Mokume.

Royal Mokume

Wat maakt onze Mokume Gane ringen zo uniek?

Mokume Gane trouwringen van Jaume Labró worden met de hand gesmeed in zijn atelier in Kaganawa, een voorstad van Tokio. De trouw- en verlovingsringen worden gekenmerkt door verfijning, schoonheid en perfectie - en zijn simpelweg niet te evenaren. Elke ring wordt namelijk individueel vervaardigd. Door de eeuwenoude techniek ontstaan gedurfde, vloeiende patronen die prachtig combineren met edelstenen. Er wordt nooit een patroon herhaald. Elke ring is daarmee niet alleen prachtig, maar ook uniek. Hoe hard ze ook proberen, geen andere goudsmid zou ooit jouw stuk kunnen kopiëren.

Royal Mokume : unieke creaties met platina

Royal Mokume

Royal Mokume© is het product van geavenceerde technieken die Jaume Labró's studio heeft ontwikkeld om Mokume Gane sieraden te kunnen maken met platina - iets wat traditioneel onmogelijk was door de extreme hardheid van platina. Deze technieken zijn speciaal door Jaume Labró's studie ontwikkeld en beschermd door een patent, zodat ze nergens anders kunnen worden toegepast. Wederom uniek dus.

Over de maker: Wie is Jaume Labró

Jaume Labró is een Catalaan die de eeuwenoude Japanse smeedtechniek van Mokume Gane naar een hoger niveau heeft getild. Avonturier, kunstenaar, bergbeklimmer, wereldreiziger, idealist, perfectionist, edelsteenkundige... je zou een boek over zijn leven kunnen schrijven.
Geboren in Catalonië, Spanje, reisde hij al op jonge leeftijd de wereld over als professioneel bergbeklimmer. Tijdens zijn expedities in Azië en Afrika raakte hij gefascineerd door edelstenen. Hij besloot een studie edelsteenkunde (gemmologie) te volgen aan het prestigieuze Gemological Institute of America (GIA).

Carolina Queen Emerald

En niet zonder succes... Jaume Labró werkte voor topmerken als Cartier en met beroemdheden als Elizabeth Taylor. Voor Tiffany&Co bewerkte hij de beroemde "Carolina Queen Emerald" edelsteen en zijn werken werden tentoongesteld in vele musea's waaronder de Natural Museum of History in New York.

Jaume Labró

Jaume was 'hot', succesvol en bekend, maar niet tevreden. Als idealist wilde hij meer doen! Unieke sieraden ontwerpen en vervaardigen, volgens duurzame en ethische standaarden, [die door iedereen gedragen zouden worden.] Dit was het startsein voor Labró Design Jewelry én zijn reis om de eeuwenoude Japanse mokume gane kunstvorm te leren beheersen en perfectioneren.

Swiss ring

Jaume Labró ging in de leer bij verschillende meesters van Japan - van wereldstad Tokio, tot pelgrimsoord Kumano in de bergen tot Niigata aan de kust. Zo leerde hij verschillende benaderingen van de kunst. Dit bleef niet onopgemerkt, en zo kwam het dat Jaume Labró werd uitgenodigd door Europa's beste Kinko (edelsmid) om ook bij hem, in Zwitserland te leren. Dit was het laatste station van Jaume Labró's studiereis... hij was er klaar voor.

Duurzaam, ethisch en maatschappelijk verantwoord

Jaume Labró's passie en respect voor mens en natuur komen tot uiting in zijn sieraden en werkwijze. Duurzaamheid, ethisch en maatschappelijk verantwoord werken vormen - naast zijn passie en liefde voor het eeuwenoude vakmanschap - de kern van zijn werk.

Jaume Labró en zijn team zijn trots om goud, diamanten en edelstenen aan te bieden die een positieve maatschappelijke en milieu-impact hebben. Alle diamanten voldoen aan de Kimberly certificering, wat garandeert dat het geen "conflictdiamanten" zijn.

mokume map
Jaume Lobro jewels

Maar Jaume Labró gaat nog een stap verder door te kiezen voor ecologisch diamanten, dat wil zeggen diamanten die op een eerlijke, veilige en ecologische manier worden gewonnen en verwerkt. Ook dat maakt zijn sieraden uniek.

Een deel van de opbrengst uit de verkoop van sieraden wordt door Jaume Labró geïnvesteerd in een scholingsproject in Sierra Leone en een milieuproject in Zuid Afrika. Voor meer informatie over Jaume Labró kun je kijken op zijn website www.jaumelabro.com.

Voor nog meer informatie rondom Mokume Gane kunt u kijken op onze website over Mokume Gane.

www.mokumegane.nl

Le Mariage nominatie Wedding Awards 2016/2017
Le Mariage keurmerk trouwen NTBO

Wilt u Mokume Gane kopen?

Neem contact op!