Het Keurmerk Trouwen van Le Mariage - Nederlandse TrouwBranche Organisatie

FAQ

Hier is natuurlijk geen regel voor maar in de praktijk merken we dat de meeste van onze klanten ongeveer een half jaar van te voren komen. Zo is er, ook als de ringen binnen komen, altijd nog ruimte voor eventuele aanpassingen en zijn ze ruim op tijd. Voor de gemiddelde levertijd gaan we uit van ongeveer 8 weken. Maar mochten jullie al over twee weken trouwen, dan hebben we ook een oplossing bij Le Mariage en zullen we zorgen voor een prachtig stel trouwringen op jullie dag!

Het verschil zit hem in het goudgehalte. Hoe hoger het karaat hoe meer fijngoud er in de ringen zit. 8 en 9 karaats goud wordt in Nederland niet verkocht als goud maar als goudhoudend materiaal. Dit omdat er meer andere metalen in zitten dan goud. Pas bij meer dan 50% fijngoud mag het de naam ´goud´ dragen. Meer informatie hierover vinden jullie op onze website onder het kopje Materialen.

Het ene goud is zéker het andere niet. 'Net zoals de ene auto de andere ook niet is. Of het nu om 8,9 karaats goudhoudend materiaal of om 14 of 18 karaats goud gaat, het blijft een legering (een samenstelling van verschillende materialen) en juist in deze toegevoegde metalen is deze toegevoegde metalen kan een groot verschil zitten. Zo is witgoud op basis van 20% palladium kwalitatief het meest hoogwaardig maar wordt dit helaas nog niet door alle merken gebruikt. Palladium is namelijk een relatief duur materiaal. Ook in het vervaardigen van de ringen kan een groot kwaliteitsverschil zitten. Een gegoten ring is nu eenmaal vele malen zachter dan een ring die gesmeed is. Het gaat vaak om de extra nabewerking om een bepaalde hardheid te verkrijgen. Dit verschil ervaar je uiteindelijk pas in de duurzaamheid van een trouwring.

Nee, dat hoeft niet. Jullie zijn vrij om alle trouwringen te combineren. Er is zoveel keus dat de kans dat jullie niet dezelfde trouwring kiezen steeds groter wordt. Wij adviseren ook om niet te veel concessies te doen want jullie moeten de ring allebei de rest van jullie leven dragen. Willen jullie toch graag een set dan zullen de specialisten van Le Mariage altijd met jullie op zoek gaan naar ringen die zoveel mogelijk overeen komen maar toch passen bij jullie als individu. Wanneer jullie allebei een andere kleur goud mooier vinden is er ook de mogelijkheid om de ringen te spiegelen, zodat bij de één bijvoorbeeld de nadruk op het geelgouden deel ligt en bij de ander op het witgouden deel.

Hier hebben wij verschillende oplossingen voor. Natuurlijk is het mogelijk om een enkele trouwring te bestellen maar er zijn meerdere oplossingen waar jullie misschien niet meteen aan denken. Bij Le Mariage is het mogelijk om bijna iedere trouwring in het zilver of in veel harder palladium zilver bij te maken. Zo hebben jullie toch beide dezelfde ring maar is het materiaal aangepast op het gebruik. Ook een lager karaat is mogelijk en scheelt veel in prijs. Mocht je na 20 of 30 jaar de ring wél willen dragen dan heb je toch een kwalitatief goede ring. Willen jullie alleen een ring voor de ceremonie dan is het zelfs mogelijk om een dummy te lenen.

Bij Le Mariage werken wij uitsluitend met topmerken uit de EU. Hierdoor zijn wij verzekerd van zeer goede service vanuit onze fabrikanten. Zij zullen altijd kijken wat er is gebeurd met de ring en blijkt dat er, bij normaal gebruik, iets is gebeurd wat niet had mogen gebeuren dan valt dit onder de levenslange garantie. Komt het door verkeerd gebruik, stoten of een ongelukje dan wordt er ten alle tijden een serviceprijs gehanteerd. Een trouwring heeft ongemerkt veel te lijden aan een hand en het blijft natuurlijk een gebruiksvoorwerp. Gebruikssporen zijn dus helaas niet te voorkomen maar dit heeft ook juist zijn charme. Kom dus altijd langs en laat onze specialisten even kijken... wij lossen het graag voor jullie op!

De meest simpele uitleg is om diamant te vergelijken met aardolie. Aardolie of ruwe olie is de grondstof die in de raffinaderijen door een bewerkingsproces verwerkt wordt tot benzine, kerosine, diesel, smeerolie of andere brandstoffen. Met andere woorden, olie is de grondstof en de bewerkingsproces geeft de naam aan het product. Zo is het ook met diamant. Ruwe diamant kan in verschillende vormen worden geslepen, waarvan de naam van het slijpsel de vorm aangeeft van de diamant. De meest gebruikte is de ronde vorm, de briljant. Overige slijpvormen zijn de vierkante princess, de langwerpige baguette, de langwerpige 8-hoekige emerald etc. Ook hier geldt, diamant is de grondstof en het bewerkingsproces geeft de naam aan de steen.

Heb je nog een vraag?

Neem contact op